15 Почтальонша-кенгуру Почтальонша-кенгуру Сообщает поутру: «Письмецо Вам, получите И ответ скорей пишите!» Каждый раз одно твердит, Даст письмо и дальше мчит. Ту работу, как игру, Выполняет кенгуру. То — несложная работа. Вот — письмо для бегемота. Отнесла ему письмо. Тот читать нырнул на дно. И жирафу письмецо Положила на крыльцо. Вот попрыгала опять. Писем много, сразу пять Отдала слонов семье. И уселась на скамье. День окончен трудовой, Отдохнёт, пойдёт домой. Ну, а завтра бегемот Из Мали посылку ждёт, Друг его Гиппопотам Проживает нынче там. Это завтра будет только. А сегодня писем сколько? 1+1+5=? ************************* Поштарка-кенгуру В зоопарку листоноша Дуже спритна і хороша, Робить справи на бігу. Ця поштарка — кенгуру. Чудернацьку цю поштарку Знають всі у зоопарку. Принесла листа жирафі Та чомусь сховала в шафі. Й бегемотові листа Принесла поштарка та. А до родичів-слонів Принесла аж п’ять листів! Літери слони всі знають І листи самі читають. Діточок, татуся й мати Звуть до цирку виступати. А стрибають, хоч й невзуті, Кенгуру, як на батуті! Та не звуть її, поштарку, На гастролі з зоопарку. Слон втішає листоношу: «Зоставайся, дуже прошу. Хто доставить нам листи У великій сумці? Ти!» Скільки сумчаста мала За день пошти роздала? 1+1+5=? 16 Котята Девять маленьких котят Да в корзиночке сидят. Им велела мама-кошка Отдохнуть, вздремнуть немножко. Пятеро котят уж спят, Остальные не хотят. И тогда решила мать Неуснувших сосчитать. Сколько крошечек-котят До сих пор ещё не спят? 9-5=? ************************** Кошенята ******** Дев’ятеро кошенят Разом в кошику сидять. П’ятеро із них вже сплять. Ну, а решта? Не хотять! Навіть може кішка-мати Взагалі не колисати, Неслухняних кошенят, Бо не зімкнуть оченят. Спробуй ти підрахувать, Скільки крихіток не сплять. 9-5=? 17 Пчёлки-подружки Села пчёлка на цветок Собирать нектар-медок. Мёд на зиму пчёлам нужен, Чтобы есть в обед и в ужин. Стало скучно пчёлке вдруг. Позвала она подруг. Прилетели сразу семь. Стало весело им всем! Сколько пчёл свой хоботок Опускали в тот цветок? 1+7=? **************************** Бджілки-подруги *************** Бджілка жвава якось влітку Сіла на червону квітку. Кличе бджілка подружок Їсти з квіточки медок. Семеро бджіл прилетіли, На червону квітку сіли. Кожна з них собі гуде: — Де медок солодкий? Де? Скільки разом стало їх, Працьовитих, гомінких? 1+7=? 18 Волчица-мастерица Шить умеет всё Волчица. Просто супер-мастерица! Говорит она: «Муж Волк, Ты сходи, купи мне шёлк, Чтобы сшить мне сарафан.» Только Волк-то был профан: Он забыл, какой должна Быть всего куска длина. Наобум купил он шёлк. И к жене вернулся Волк. Задаёт жена вопрос: — Десять метров ли принёс? Строго смотрит на него. — Нет! Пять метров! Ничего, Дважды я ходить люблю... Вот пойду и докуплю. Отвечай-ка на вопрос: Сколько он потом принёс? 10-5=? **************************** Кравчиха Вовчиха Жінка Вовка добре шила. Що бажаєш, зшити вміла. Та дала завдання Вовку В крамаря купити шовку. І пішов Вовк по тканину, Та купив він половину Від того, що мало бути. Доки йшов, то й встиг забути Те, що жінка наказала. А прийшов, вона спитала: — Десять метрів ти приніс? П’ять всього? Вертай у ліс. Та який ти дурень, Вовку, П’ять твої мені без толку! — Двічі я ходить люблю, Ще піду та докуплю. — Так він жінці відповів. Скільки метрів докупив? 10-5=? 19 Иринкины куклы Сколько кукол у Иринки? Посмотри-ка на картинке: Вот два пупса — спят в коляске И у них закрыты глазки, Две — на лавочке сидят И о чём-то говорят, Три — уселись за столом, Пьют какао с молоком, И ещё одна — в короне На шкатулке, как на троне, Умудрилась примоститься. Ах, красавица-царица! Всех увидел на картинке? Сколько кукол у Иринки? 2+2+3+1=? ************************** Іринчини ляльки Іра на ляльок багата. В неї ляльок... Повна хата! Скільки Іра ляльок має Навіть і сама не знає. Ви Іринці підкажіть, Рахувать допоможіть: Дві малі — сплять у візку, Ще є дві — сидять в кутку, Три за столиком сидять Та смачний обід їдять, Ще одна сидить на скринці Та підмругує Іринці. Хтось із читачів вгадає, Скільки ляльок Іра має? 2+2+3+1=? 20 На арене цирка (по картинке) На арене циркачи Вверх подбросили мячи, Их потом поймают ловко. Вот что значит — тренировка! Сколько же у циркачей На двоих всего мячей? Рукоплещет бурно зал. Мяч у клоуна упал. А теперь кто сосчитает, Сколько в воздухе летает? 8-1=? На арені цирку ************** На арені циркачі. Догори летять м’ячі. Кожен м’яч, який спіймають, Знов в повітря відправляють. Скільки в спритних циркачів У повітрі всіх м’ячів? Впав один м’яч на манеж. Я помітив і ти теж? Скільки зараз в циркачів У повітрі є м’ячів? 8-1=? 21 Печенье Помоги решить задачку: Я купил печенья пачку, В пачке десять штук лежало. Это, согласись, немало! Угостил я шесть ребяток. А каков тогда остаток, Если десять штук — дано, Каждый друг мой съел одно? Вот какой вопрос в задачке: Сколько мне осталось в пачке? 10-6=? ******************************* Печиво ******* Виріши мою задачку: Печива купив я пачку, Десять штук у пачці мав, Друзів з класу пригощав, Я шістьом дав по одному. Та схотілося й самому. Є питаннячко в задачці: Скільки печива в тій пачці Залишилося мені? Здогадайтеся самі! 1--6=?
|
|