36 Сколько котят любят долго спать? Есть у кошек детский сад. Сколько там живёт котят? Целых десять! Озорных, И пушистых, и смешных. Как приходит тихий час, Все ложатся на матрас И без всякой сказки Закрывают глазки. Можно выйти кошке. Но четыре крошки Встали и давай играть. Сколько продолжают спать? 10-4=? ***************************** Скільки кошеняток люблять довго спати? У кошачім дитсадочку Кошенята сплять в куточку, Десятеро малюків, Кошеняток-хлопчаків. Подивилась кішка: діти Почали собі сопіти. Підтягнула укривало, Що з одного сина впало. І пішла із дому мати. А чотири, ну, стрибати! Скільки ж досі у кутку Спить дітей на килимку? 10-4=? 37 Кенгурята на прогулке Непослушные ребята, Эти дети-кенгурята! Вновь затеяли игру. А их мамы-кенгуру Причитают «Ох!» да «Ах!» «Где сынок?» А сын в кустах! Остальные все туда же. Никого не видно даже. Все попрятались в кусты. Сосчитай-ка их хвосты. А один в дупле, прохвост. Хоть его не виден хвост, Сделай одолжение, Задачку на сложение Ты реши. Я буду рад. Сколько в парке кенгурят? 6+1=? Кенгурята на прогулянці Ось так неслухи, хлоп’ята Та дівчата-кенгурята! Мами, старші кенгуру, Ні, не люблять їхню гру. То стрибали їхні діти. До кущів почали бігти. Мами: «Де ви? Та це жах! Дітлахи сидять в кущах!» Полічите, з-за кущів Скільки там стирчить хвостів. Стрибунці такі малі! А одне сидить в дуплі. Я і сам його не бачу. Розв’яжіть таку задачу: Як один до тих в додаток, Скільки разом кенгуряток? 6+1=? 38 Пингвины на льдине В Антарктиде всюду льдины, А на них стоят пингвины. Четверо, и все в наряде, Как на свадьбу, при параде. Без вниманья на погоду Два — бултых! — в костюмах в воду! А осталось сколько? 4-2=? Но не скучно тем двоим. Четверо уж лезут к ним. А теперь их сколько? 2+4=? Закачалось плато-льдина. Прыг! — со льдины три пингвина! А осталось сколько? 6-3=? Остальные-то пингвины Подставляют солнцу спины. Вот наплававшись, один Лезет к тем троим пингвин. Их на льдине сколько? 3+1=? ****************************** Пінгвини на крижині В Антарктиді на крижині Бік у бік стоять пінгвини. Четверо, та всі в наряді, Як військові на параді. Без уваги на погоду, Двоє з них пірнули в воду. Залишилось скільки? 4-2=? Ті, що там були удвох, Ще приймають чотирьох. А тепер їх скільки? 2+4=? Потім із того «народу» Троє знов пірнули в воду. А та решта — скільки? 6-3=? Слухай далі: на крижині Залишилось три пінгвини, Вже наплавався один, Лізе до тих трьох пінгвин. Ну, а зараз скільки? 3+1=?
|
|