СЛОЖИЛКИ-ВЫЧИТАЛКИ ДОДАВАЛКИ-ВІДНІМАЛКИ 24А Сложение и вычитание Додавання й віднімання Итак, продолжим наши игры, Ведь ты уже все знаешь цифры. Теперь начну тебя учить Как «отнимать» и как «сложить». ********************************* Продовжуємо наші ігри, Бо ти вже добре знаєш цифри. Навчу сьогодні додавати, Навчу тебе і віднімати. 24Б Сергей и Андрей Вот пример: стоит Андрей, Подошёл к нему Сергей. Думай, думай, голова… Сколько всех мальчишек? … 1+1=? **************************** Андрійко і Сергійко Приклад. Ось стоїть Андрійко. Підійшов з м’ячем Сергійко. Думай швидче, голова! Скільки разом хлопців? ... 1+1=? 24В Коробка для клубков Вот в коробке — два клубка. Два их только там пока. Брось ещё один. Смотри, Сколько их в коробке? … 2+1=? ******************************* Коробка для клубків Потім ті обидва хлопці Бачуть два клубки в коробці. Скільки буде, якщо котик Ще один до неї вкотить? 2+1=? 25 Мартышки на качелях На огромные качели Две мартышки вместе сели. И давай подружек звать. Прибежали сразу пять. Все забрались на качели. Сколько их, на самом деле? Да хватило места всем! А мартышек стало … 2+5=? ****************************** Мавпочки на човнику На гойдалці двоє мартишок схотіли Гойдатися разом. До човника сіли. До них приєдналася мавпа Маруся: «Посуньтеся трохи. Я теж прокачуся!» Вона не сама залізає. Їх п’ять! І човник усіх починає гойдать. У човнику вистачить місця усім. То скільки ж гойдається разом їх?... 2+5=? 26А Сладкое угощение Три конфеты дали Тане. И ещё одну. В кармане Сколько всех? Открой пошире, И увидишь: их — … 3+1=? Три конфеты дали Ване. Ваня две свои достанет… Сколько вместе, хочет знать. Было две, а стало … 2+3=? ************************** Солодкі цукерки Три цукерки дали Жені. Вже одна була в кишені. Та одна — то, звісно, мало. А тепер їх скільки стало? 3+1=? Дві цукерки Гена мав, Три цукерки Гриць додав. Підкажіть, будь ласка, Гені Скільки стало їх в кишені. 2+3=? 26Б Тише, Сашенька, не плачь Подарили Гришке Два огромных Мишки. Братик Саша плакать стал. Гриша брату мишку дал. — Ты не плачь, братишка! Вот, держи, твой мишка! И не жаль нисколько. А у Гриши сколько? 2-1=? **************************** Тихіше, Сашко, не плач! У день народження Мишкові Дарують подарунки нові. Подарунки — два ведмеді. Від Миколи та від Феді. Плакати почав Сашко: «Дай ведмедика, Мишко!» Дав. Нехай пограється. Скільки залишається? 27 «Мышки» против «Ежей» На стадионе — матч по футболу. «Мышки» с «Ежами» забили по голу. В тайме втором все получше играли, Чаще в ворота мячи забивали. Мышки гоняли без передышки, Восемь голов зафутболили «Мышки». 1+8=? Громко кричали болельщики «Гол!». Мышки отлично играют в футбол. Да и ежи невпервой видят мяч. Как же тогда их закончился матч, Один плюс четыре забили ежи! Встреча закончена. Счёт подскажи. 1+4=? «Миші» проти «Їжаків» «Їжаки» та «Миші» грають у футбол. Кожна та команда один забила гол. Другий тайм почався. Гуде весь стадіон. Яка ж сьогодні буде команда — чемпіон? «Миші» жвавіші на полі були. Вісім голів ще забити змогли! 1+8=? ЧОму тоді «Їжаки» відставали? Трохи повільніше м’ячик ганяли. В другому таймі чотири всього Швидко додали вони до того. Задачу з футболу скоріш розв’яжи, Рахунок команд у табло запиши. 1+4=?
|
|